1. T E M O
(Off)
[ 25 Aug 2013, 17:08 ]
ხინკალი — ქართული კერძი. შედგება ღორისა და საქონლის (ან ცხვრის) ხორცის ნარევისგან. წარმოადგენს ცომისგან დამზადებულ ერთგვარ ტომარას, რომელშიც მოთავსებულია გატარებული ხორცი. მზადდება ხარშვის წესით.
ხინკალი არის ფშავური. პირველად ხინკალი გაუკეთებიათ ფშავში. ხინკალს ძველი ფშავლები აკეთებდნენ ცულით დაკეპილი ხორცით. ხორცი ძირითადად იყო ცხვრის. მთიან რაიონებში ასეთი მეთოდით ხინკალს დღემდე ამზადებენ.
ხინკალი თელავური
ინგრედიენტები:
1 კგ ფარში (საქონელი და ღორი, შეიძლება ცხვარიც დაემატოს!).
1,2 კგ ფქვილი (სასურეველია შინაური რუხი ფქვილი. თუ ვერ იშოვნით, მაშინ "მზეკაბანი").
დაახლოებით 200 გ ხახვი, 2 კბილი ნიორი (მხოლოდ არომატისათვის), შავი პილპილი (ფარშში შეიძლება შავთან ერთად დაფქვილი წითელი წიწაკაც გამოვიყენოთ), ძირა, მარილი.
მომზადების წესი:
1.ცომი: "ძარღვიანი" (მაგარი) ცომი იზილება მარილიან თბილ წყალში!!! მოზელვის შემდეგ ცომს მოვაყრით ფქვილს, გადავაფარებთ ჩაის ტილოს და დაახლოებით ნახევარ საათს "დავასვენებთ". შემდეგ კიდევ ერთხელ გადავზილავთ და ცომი მზადაა!
2. ფარში: თანაბარი რაოდენობით ვიღებთ საქონლის და ღორის ხორცს. ხინკალი რომ წვნიანი გამოვიდეს, სასურველია ღორის მსუქანი ხორცი (არც მთლად ქონი). დავამატოთ ხახვი, ნიორი, ძირა, პილპილი და გავატაროთ ხორცის საკეპ მანქანაში.
ფარშს აუცილებლად დავასხათ ადუღებული წყალი (ეს ჩემი საიდუმლოა)!!! დავდგათ 5 წუთი და ფარშიც მზადაა.
წყარო: ka.wikipedia.org
Davwerot vis gviyvars da vis ara es qartuli kerdzi. ramdenad xshirad mivirtmevt da saertod visaubrot masze
[Pasuxi][Cit]|
3. KavaLLa
[Adm] (Off)
[ 25 Aug 2013, 20:06 ]
დავარედაქტირე პირველი პოსტი და დავურთე ინფორმაცია.
შემდეგში გაითვალისწინეთ,რომ თემის პირველი პოსტი უნდა იყოს მაქსიმალურად ინფორმაციული.
[Pasuxi][Cit]|
5. Aristokratka
(Off)
[ 26 Aug 2013, 11:56 ]
Au miyvaaaaars. Gaketebit ara,ertaderti kerzia rasac ver vaketeb profesionalur doneze.verafrit ver davamugame.sul mexsneba. Xoda amitomac xshirad vukvetav xolme, sul qafqafa da oxshivariani moaqvt .
.
Zvel tbilisi ki vici erti magari restorani sadac umagres fshavur,xevsurul da qalaqurs aketeben. Uf momindaaa!
[Pasuxi][Cit]|